Sanal gerçeklik uygulamalarının sadece oyun oynamak için tasarlandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Oculus Rift, HTC Vive veya Sony PlayStation VR gibi ürünler sayesinde, VR kulaklıklar her zamankinden daha fazla erişilebilir düzeyde. Geliştiriciler, sürükleyici video oyunları oynamaktan 360 ° ortamlarda yer işaretlerini keşfetmeye kadar harika deneyimler sunan sanal gerçeklik uygulamaları oluşturuyor. VR kulaklığınızla denemek için yeni uygulamalar keşfetmek istiyorsanız, sizin için bu uygulamalarla ilgili detayları bir araya getirdik.
Google Expeditions
Google’ın Expeditions uygulamasında bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Expeditions, Everest Dağı veya Teotihuacan gibi ikonik yerlerin VR turlarının yanı sıra geri dönüşüm endüstrisi veya hatta insan derisinin anatomisi gibi konular üzerine inşa edilmiş eğitim turları sunuyor. İlgili 360 derecelik görüntüler oldukça ayrıntılıdır. Keşif gezileri antik kalıntıların veya yükselen dağların havasını yakalayamasa da, seyahat bütçenize engel olmayacak mükemmel öğrenme deneyimleri sunuyor.
Allumette
Penrose Studios’un ücretsiz, stop-motion VR film deneyimi, bulut tabanlı bir köydeki genç bir kızın hikayesini kronikleştiriyor. Allumette’de bir hikaye kitabı dünyasına taşınmış gibi hissedeceksiniz. 20 dakikalık çalışma süresi, çoğu anlatı tabanlı VR deneyimine kıyasla oldukça uzundur. Penrose CEO’su ve kurucusu Eugene Chung, sanal ve artırılmış gerçekliği hikaye anlatımının geleceği olarak görüyor. Allumette, filmsel anlatı ve video oyunları arasında bir konumda bulunur, ancak basit bir deneyim olarak türünün üzerine çıkar.
Colosse
Samurai Jack-esque animasyon, anlatıyı sorunsuz bir şekilde ilerleten kısa hikaye sanal gerçeklik deneyimi olan Colosse’nin arkasındaki itici güçlerdir. Colosse, ölçek anlamında zekice ayrıntılarıyla dolu. Sesli ve görsel ipuçları oyuncunun bakışlarını yönlendirir ve belirli nesneler siz bakana kadar aktif hale gelmeyi bekler, bu da doğallık hissi verir. Belli olaylar karşılaştığınız yöne bağlı olarak gerçekleşecektir, bu neden bulmacanın bir sonraki parçasını aramakta asla zorlanmayacaksınız.
Google Earth VR
Gezegenin etrafında bir tür hipersonik kartal gibi uçmak hem eğlenceli hem de eğiticidir, en azından coğrafyayı seviyorsanız. Ve görmeseniz bile, hızlı gezinme menü seçeneğiyle Sfenks veya Golden Gate Köprüsü gibi önemli yerleri görebilir veya Cibuti’nin başkentine dijital bir ziyarette bulunabilirsiniz.
Littlstar
Netflix, Hulu ve YouTube’dan bir şeyler izlemek için VR kulaklığınızı kullanmak eğlencelidir. Littlstar Sanal Gerçeklik Sineması, kameraman gibi hissetmenizi sağlamak için tasarlanmış 360 derecelik videolardan oluşur. İster deprem sonrası Nepal’in durumu hakkında eğitim almayı ister bazı müzik videolarını izlemeyi tercih edin, Littlstar başka hiçbir yere varamayacağınız bir bakış açısı sağlar.
The Foo Show
The Foo Show teknik olarak bir talk show’dur, ancak bundan çok daha fazlasıdır. Kickstarter ile finanse edilen ve hareket yakalama ile güçlendirilen şovda, dijitalleştirilmiş Will Smith oyunlar ve teknoloji kültürü hakkında dijitalleştirilmiş konuklarla konuşuyor. The Foo Show’un en havalı özelliği, görüntüleyenleri doğrudan ekranda tartışılan oyun ortamlarına taşımak için sanal gerçekliği kullanmasıdır. Örneğin, bir bölümde görüntüleyenleri Firewatch’in gözetleme kulesine aktarır. Burada etrafta dolaşabilir, etrafınızı inceleyebilir ve nesnelerle etkileşime girebilirsiniz.
Kaynak: Digital Trends
Günümüzde sanal gerçeklik Sanal gerçeklik Sanal gerçeklik Nedir sanal gerçeklik oyunları Sanal gerçeklik uygulamaları Sanal gerçeklik uygulaması nasıl yapılır Sanal gerçeklik ve 3 boyutlu sanal ortamlar vr oyunları vr uygulama geliştirme vr uygulamaları Vr uygulamaları Nedir