menu Menu
Hayat Kolaylaştıran 9 Yapay Zeka Uygulaması  
Yapay Zeka Uygulamaları
Duygu Kabacan Etiket: AI Teknolojileri Tarih: 28 Ekim 2020 0 Yorum
Geçmişten Günümüze Nesnelerin İnterneti Geri Yapay Zeka Eğitimi Nasıl Dönüştürüyor? İleri

Teknolojinin istikrarlı bir şekilde büyümesiyle yapay zeka uygulamalarına olan ilgi ve talep de giderek artıyor. Yapay zeka, iş uygulamalarının ötesinde artık günlük hayatın bir parçası oldu. AI uygulamaları artık birçok mobil ve web tabanlı uygulamada kullanılmaktadır. Mobil işletim sistemleri iOS ve Android, her geçen gün yapay zeka destekli uygulamaları daha fazla yerleştiriyor. İnsanların hayatlarını kolaylaştıran 9 yapay zeka uygulamasına bir göz atalım:

Alexa

Alexa, Amazon’un yapay zeka destekli sanal asistanıdır. Amazon Echo ile çalışan yapay zeka uygulaması, kullanıcılarına sesli etkileşim, müzik açma, soru cevaplama vb. gibi çok sayıda hizmet sunar. Alexa bu hizmetleri sunmak için genellikle sesli sorgulardan, NLP gibi sistemlerden yararlanmaktadır. Bunların yanı sıra; yapılacaklar listesi oluşturmak, hava durumu, sesli kitap, trafik, haberler, spor vb gibi daha birçok konu ile ilgili gerçek zamanlı bilgi sağlar. Alexa, konuşmayı metne dönüştürür ve sorulan sorulara doğru yanıtlar sağlamak için Wolfram dilini kullanır.

Google Asistan

Google tarafından geliştirilen yapay zeka destekli bir sanal asistan olan Google Asistan, mobil ve akıllı ev cihazlarında kullanılmaktadır. Google Asistan; Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Rusça ve diğer birçok dili desteklemektedir. Kullanıcılar, Google Asistan ile ses veya yazı yoluyla etkileşim kurabilir. Bu yapay zeka asistanı, kullanıcıları için müzik açmaktan tutun da sevdikleri bir restoranı aramaya kadar birçok görevi yerine getirme imkanına sahiptir. Hatta Google’dan yararlı bilgileri edinip espri yapmalarına bile yardımcı olabilir.

Siri

Siri, sesli sorgular ve doğal bir dil arayüzü ile çalışmaktadır. Bu yapay zeka destekli sesli asistan; arama yapabilir, soruları cevaplayabilir, mesaj gönderebilir ve önerilerde bulunabilir. Siri, devamlı öğrenen ve kullandıkça kendisini geliştiren bir sistemdir ve kullanıcısının tercihlerine uyum sağlamaktadır. iPhone, MacBook ve gibi diğer iOS cihazlarına önceden yüklenmiştir. Diğer popüler kişisel asistanlarla benzer şekilde, HomePod adında bir ses partneri vardır.

Socratic

Socratic, eğitim odaklı bir yapay zeka uygulamasıdır. Videolar, soru-cevap, tanımlar ve daha fazlasıyla öğrencilere yardımcı olmayı amaçlayan, Android ve iOS için en yaygın yapay zeka tabanlı uygulamalardan biridir. Bu AI uygulamasından faydalanmak için, kullanıcıların sadece ödevlerinin bir fotoğrafını çekmeleri yeterli olacaktır. Socratic; matematik, kimya, tarih, İngilizce, ekonomi gibi birçok farklı konuda destek vermektedir.

Microsoft Cortana

Microsoft’un sanal asistanı Cortana; soruları yanıtlar, hatırlatıcılar ayarlar, notlar tutar, görevleri yerine getirir ve takvimi yönetir. Windows 10, Windows mobile, Android, iOS, Invoke smart speaker, Microsoft Band, Amazon Alexa ve Xbox One’da mevcut olan Cortana, kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için doğal dil işleme, Bing arama motoru ve cihazlardaki verileri kullanır. Bu yapay zeka destekli uygulama, kullanıcıların cep telefonlarını ve bilgisayarlarını da senkronize edebilmektedir.

Replika

Kendisini, sizi önemseyen ve dinleyen bir arkadaş olarak tanımlayan Replika, kullanıcılarıyla tıpkı bir insan gibi sohbet etmektedir. Başlangıçta Apple telefonlar için tasarlanan uygulama, artık Android telefonlara da uyum sağlamaktadır. Uygulama, kullanıcıların ilgi alanlarını öğrenerek sohbete başlıyor. Sonrasında daha ayrıntılı bilgileri öğrenerek kişiselleştirilmiş yanıtlar verebilen bir sohbet deneyimi sunuyor.

Elsa Speak

Elsa Speak, İngilizce telaffuzunuzu geliştirmek için kullanabileceğiniz popüler bir yapay zeka destekli uygulamadır. Dijital bir İngilizce öğretmeni gibi çalışır ve kullanıcılarının, İngilizce’yi kolayca daha akıcı bir şekilde konuşmasını amaçlar. Uygulama, telaffuz hatalarını belirlemek için makine öğrenimi ve yapay zeka patentli konuşma teknolojisini kullanmaktadır. Bildirilere göre Elsa Speak, 101 ülkede 4.4 milyondan fazla indirildi.

Hound

Hound, yapay zeka destekli bir sesli asistandır. Hem Android hem de iOS’ta kullanılabilen Hound, kullanıcılarına hızlı ve doğru sonuçlar vermektedir. Herhangi bir düğmeye basmadan ses aracılığı ile hava durumu, arama, mesaj, hisse senetlerine bakma, uçuş kontrolü, adres ve otel bulma gibi konularda yardımcı olan Hound, istenilen verileri kullanıcının klavye üzerinden Google’dan toplayabileceğinden daha hızlı bir şekilde sonuçları iletmektedir.

LEVA

LuckyEye tarafından IBM Watson teknolojisi kullanılarak geliştirilen LEVA (LuckyEye Virtual Asistant) markaların hedef kitleleriyle iletişiminde markaya özel bir deneyim sunmak amacıyla geliştirilmiştir. Türkçe dahil 13 dilde yazılı ve sesli olarak insanlarla doğal dilde iletişim kuran LEVA, farklı sektörler için geliştirilmiş ondan fazla dikey çözüm ile hızlı bir şekilde markaya göre eğitilebilmektedir. Marka’nın mevcut sistemleri ile de entegre olabilen LEVA, bir yandan kişiselleştirilmiş bir deneyim sunarken diğer yandan ziyaretçilerin taleplerini mevcut sistemlere aktararak hız ve verimlilk sağlar. LEVA’yı deneyimlemek için Garanti Bankası için geliştirilen Dijital Rapor Asistanını kullanabilirsiniz.

Kaynak

Analytics Insight

android yapay zeka uygulamaları sesli asistan sesli asistan nedir Yapay zeka yapay zeka uygulamaları yapay zeka uygulamaları nelerdir


Geri İleri

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cancel Yorum gönder