Sizce yapay zeka ve diyalog bazlı pazarlama çelişiyor mu? Diyalog bazlı pazarlama markaları daha insancıl hissettirmek için varken, yapay zeka yüzeyde çoğu kullanıcıya insan dokunuşunu ortadan kaldırmak için tasarlanmış bir şey gibi geliyor. Bununla birlikte yapay zeka, markaları daha insani yapma ve tüketicilerle daha kişisel bir düzeyde etkileşim kurma gücüne sahiptir. Teknoloji aslında hem pazarlamacılara hem de tüketicilere oldukça fazla olanak sağlamaktadır. Sohbet robotları ve diğer yapay zeka biçimleriyle pazarlamacılar, 7/24/365 ölçekte 1’e 1 görüşmelere katılabilir. Ve %90’ı işletmelerle mesajlaşma yoluyla iletişim kurmak isteyen tüketiciler, artık şirketlerle istedikleri zaman ve istedikleri yerde bağlantı kurma imkanına sahipler. Diyalog bazlı pazarlama, günümüzde pazarlama ve satış ekipleri tarafından diyalog bazlı performansı iyileştirmek ve erişimini genişletmek için çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.
Çoğu pazarlamacı için, yapay zeka ve diyalog bazlı pazarlaması denilince akla ilk olarak sohbet robotları gelir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Bir web sitesine yerleştirildiğinde, sohbet robotları pazarlamacılara zaman kazandırabilir, yeteneklerimizi artırabilir ve hatta yeni müşteri adayı oluşturma kanallarının kilidini açabilir. Spesifik olarak, web sitesi sohbet robotları şunları yapabilir:
Sohbet robotları sayesinde sık sorulan soruları gerçek zamanlı olarak otomatik bir şekilde yanıtlayabilirsiniz. Site ziyaretçilerinizin düzenli olarak sorduğu standart sorular için, sohbet robotları bu soruları günün her saatinde istediğiniz gibi yanıtlayacak şekilde programlanabilir.
Web sitenizde yayınlanan içeriği kullanarak çok çeşitli soruları yanıtlayabilirsiniz. Gelişen yapay zeka çözümleri, genel soruları yanıtlamanın ötesine geçebilir.
Satış toplantıları planlamanız sizin faydanıza olacaktır. Bir sohbet robotu yalnızca huni başında daha tipik işler yapmakla kalmaz, aynı zamanda satış çağrılarına da yol açabilir. Ekibin takvimiyle bağlantılıysa, sohbet robotunun “konuşması” ilerlediğinde, yapay zeka destekli botlar size ve ekibinze zaman sunabilir ve takviminize otomatik olarak toplantı ekleyebilir.
Bir web sitesi sohbet robotu gördüğünüzde, çoğunun robot benzeri bir ada sahip olduğunu fark edeceksiniz, bu da ziyaretçilerin bir insan değil, bir botla mesajlaştığını anında kapatıyor. E-posta yoluyla iletişim kurarken, sohbete dayalı mesajlaşma şirketleri, anında, profesyonelce ve ısrarla konuşmalara katılmak için insanlar gibi davranan “AI satış asistanları” dedikleri şeyi yarattı. Söz konusu durumlarda e-posta adresi bir iş arkadaşı gibi görünecek, biri gibi konuşacak ve hatta bir insan ismine sahip olacaktır. Yapay zeka satış asistanları, şirketlerin şunları yapmasını sağlar:
Aranızın soğuk olduğu müşterileri meşgul edebilirsiniz. Çoğu işletme gibiyseniz, yeniden bağlantı kurmak için zamanınız olmayan eski kişilerden oluşan bir veri tabanı vardır. AI satış asistanlarının devreye girdiği yer burasıdır.
Daha az nitelikli veya daha düşük öncelikli müşteri adaylarını takip edebilirsiniz. Ekibinizin asla iletişime geçemeyeceği potansiyel müşteri adaylarıyla dolu bir veritabanınız olabilir. Bir AI satış asistanı, bu müşteri adaylarından hangisinin düşündüğünüzden daha nitelikli olabileceğini görmek için satış desteği yürütebilir.
Potansiyel müşterilerle tutarlı takipler yürütebilirsiniz. Araştırmalar, potansiyel müşterileri etkin bir şekilde müşterilere dönüştürmek için birkaç temas noktasının gerekli olduğunu gösteriyor. Conversica CMO’su Rashmi Vittal’e göre, “Yapay zeka asistanları tek başına, daha tutarlı takipler sayesinde potansiyel müşterilerle etkileşim oranlarında %15-25 artış sağlıyor.” Bu, pazarlamacılara ve satış görevlilerine, hiçbir yere varmayan yüzlerce e-posta göndermek yerine, nitelikli alıcılarla daha anlamlı konuşmalar yapma fırsatı sunar.
2021 Yapay Zeka artificial intelligence Chatbots Conversational Marketing Diyalog Bazlı Pazarlama sohbet robotları Yapay zeka